Provinciaal onderwijs

Het Provinciaal Technisch Instituut Hamme is een moderne, provinciale dynamische school die als enige in de regio technisch en beroepsonderwijs op industrieel en nijverheidsvlak aanbiedt. De school zet de vroegere gemeentelijke traditie verder en activeert het technologisch probleem oplossend denken.

De school werd door de minister geselecteerd als proeftuin. De proeftuin "PONT" legt vanuit het Provinciaal Onderwijs de link tussen Nijverheid en Tewerkstelling. De samenwerking tussen de school, de Werkwinkel en de VDAB leert alvast dat 'onze' leerlingen voor méér dan 80% effectief en langdurig tewerkgesteld worden.

De school levert in elk geval geen werklozen af in een gebied dat met hoge werkloosheid te kampen heeft.

Op het einde van de studie ontvangen de leerlingen niet alleen een diploma, maar bovendien een VCA-attest. Dit is een basisopleiding veiligheid waaraan de stagebedrijven en de werkgevers groot belang hechten.

Als nijverheidsschool in de regio geeft Het Provinciaal Technisch Instituut in elk geval alle leerlingen de kans om competenties en vaardigheden op technisch gebied te ontdekken, te ontwikkelen en te vertalen in tewerkstelling. Technisch sterk = werk.

Printvriendelijke versie
PDF