Ronde van Vlaanderen | praktische info

Na een memorabele 100ste Ronde van Vlaanderen wordt ook de 101ste editie van ‘Vlaanderens Mooiste’ eentje om duimen en vingers van af te likken. Voor het eerst in de geschiedenis van de Ronde wordt de start gegeven in Antwerpen. De befaamde Muur van Geraardsbergen is terug in het parcours opgenomen en met de combinatie van de Oude Kwaremont en de Paterberg krijgen we ongetwijfeld opnieuw een zinderende finale!

Voor ons als gemeente is de passage doorheen het prachtige en landelijke Hamme de kers op de taart! Hamme-Zogge, het geboortedorp van Olympisch kampioen Greg Van Avermaet, wordt de komende 3 jaar een vaste waarde in de aanloopstrook naar de Vlaamse Ardennen. Wij willen dan ook Greg tijdens zijn passage extra aanmoedigen, zodat ook hij ook de Ronde op zijn erelijst kan schrijven.

We zetten voor jou alvast enkele belangrijke weetjes op een rij:

Parcours

ZATERDAG 1 APRIL - WIELERLIEFHEBBERS

Mirabrug > Hamveer > Roodkruisstraat > Marktplein > Plezantstraat > Slangstraat > Damstraat > Hooirt > Theet > Weverstraat > Meerstraat > Lippeveld > Zogge > Heirbaan > Bookmolenstraat > richting Zele via Hansevelde

ZONDAG 2 APRIL - ELITE

Rijksweg N41 > Biezestraat > Roodkruisstraat > Marktplein > Plezantstraat > Slangstraat > Damstraat > Hooirt > Theet > Weverstraat > Meerstraat > Lippeveld > Zogge > Heirbaan > Bookmolenstraat > richting Zele via Hansevelde

Verkeersmaatregelen

ZATERDAG 1 APRIL | 6.00 - 10.00 u.

  1. De zaterdagmarkt wordt verplaatst naar het Kaaiplein.
  2. Parkeerverbod op het gehele parcours
  3. Eénrichtingsverkeer voor het autoverkeer:
    • Plezantstraat en Slangstraat (vanaf de Kerstraat tot de Strijderslaan). Omleiding via Hospitaalstraat en Drapstraat of Gasmeterstraat.
    • Weverstraat, Meerstraat, Lippeveld en Zogge (tot aan de kerk)

ZONDAG 2 APRIL | 7.00 - 13.00 u.

Parkeerverbod doorlopend op het gehele parcours met uitzondering van de Damstraat. Foutparkeerders worden geverbaliseerd en weggetakeld. Tijdens de passage (verwacht tussen 10.45 u. en 12.15 u.) is er geen verkeer mogelijk in de straten die binnen de omloop liggen.

Beleef het vanop de eerste rij!

Heel wat wielerliefhebbers hunkeren naar die heroïsche eerste zondag van april. En jij kan erbij zijn! Niettegenstaande er plaatselijke initiatieven zijn, biedt de gemeente Hamme - als 'Dorp van de Ronde' - ook een uitgebreid VIP-arrangement ( 4.3 MB) aan.

Reservaties en inlichtingen: Isabelle Saerens | tel. 052 47 56 03 | isa@hamme.be
De tickets worden gereserveerd volgens volgorde van inschrijving.

Randactiviteiten

Tijdens het weekend van de Ronde van Vlaanderen zullen er op het grondgebied van Hamme ook diverse activiteiten georganiseerd worden door privé-personen of bedrijven. Een overzicht van deze activiteiten kan je hier downloaden ( 107.7 kB).

Downloads

Infonummer Hamme

tel. 052 47 56 03

Een organisatie van Flanders Classics en Galazo Sports.

terug naar alle nieuws
Printvriendelijke versie