In Hamme worden veel afvalfracties opgehaald aan huis door de intercommunale Verko.

Volgende fracties worden tweewekelijks opgehaald:

  • De ene week huisvuil (HV)
  • De andere week PMD (plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons) en GFT (groente-, fruit- en tuinafval)

Maandelijks op vrijdag worden papier en karton (P-K) opgehaald.

Volgende afvalfracties worden enkele keren per jaar gratis opgehaald:

  • Gemengde metalen (ME)
  • Snoeihout (SN)
  • Houtafval (HO)

In januari is er een gratis ophaalronde voor kerstbomen. Grof huisvuil wordt enkel op aanvraag en mits betaling aan huis opgehaald. Textiel wordt maandelijks opgehaald aan huis door de vzw Spoor2. Meer info daarover vind je op de website van Spoor2.

De exacte ophaaldata vind je op de ophaalkalender.

Afval correct aanbieden

Zet je afval niet vroeger buiten dan de avond voor de ophaling (vanaf 20 u.). Te vroeg buiten zetten staat gelijk aan sluikstorten. Op de dag van de ophaling zelf kan je je afval best buitenzetten voor 7 u. Als je het later buiten zet, bestaat de kans dat de ophalers jouw huis al voorbij gereden zijn.

Je PMD-zak kan geweigerd worden als het afval onvoldoende gesorteerd werd. In dat geval kleeft er een rode sticker op de zak en moet je deze terug binnen nemen. Als de verkeerde inhoud verwijderd is, kan je de zak bij de volgende ophaling opnieuw aanbieden. Maak ook geen plastic bidons vast aan de buitenkant van de PMD-zak.

Denk je dat je PMD onterecht geweigerd werd of heb je vragen over de sorteerregels? Neem dan contact op met de ombudsdienst van de intercommunale Verko op het gratis nummer 0800 92 992.

Deel deze pagina