Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarom beschikt onze gemeente over BE-Alert, een alarmeringstool die je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Zo krijg je als inwoner op een snelle manier informatie over hoe de situatie evolueert en de nodige richtlijnen (bv. om ramen en deuren te sluiten, te schuilen, evacueren, ...).

Alarmering op basis van je adres

Een BE-Alertbericht zal steeds verstuurd worden naar de inwoners die rechtstreeks betrokken zijn bij een noodsituatie (bv. buurtbewoners van een straat, wijk, ...). Om zo'n bericht te ontvangen, moet je je dus vooraf inschrijven op BE-Alert.

Wil je een bericht ontvangen voor meerdere locaties?

Dat kan! Je kan verschillende adressen en telefoonnummers registreren: bv. tweede verblijfplaats, werkplaats, adres van de school van jouw kinderen, ...

Registreer je nu gratis!

Om een bericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Motiveer ook familieleden en buren om zich aan te melden op BE-Alert. Inschrijven op BE-Alert is gratis. Ook de ontvangen berichten zijn gratis.

Opgelet, eens jouw login is aangemaakt, moet je deze bevestigen. Klik hiervoor op de link in de bevestigingsmail die je zal ontvangen, nadat je op 'een account aanmaken' hebt geklikt.

Schrijf je nu in >

Alarmering op basis van jouw locatie

Bij grote noodsituaties kan het ook belangrijk zijn om je te verwittigen, waar je op dat moment ook bent. Dankzij een unieke technologie in België kan de overheid je een sms sturen als je fysiek aanwezig bent op de plaats van de gebeurtenis (festivalterrein, shoppingcenter, ...). Hiervoor moet je je niet vooraf inschrijven.

BE-Alert houdt bij deze vorm van alarmering geen contact- of persoonsgegevens bij. De mobiele netwerkoperatoren checken alleen of jouw gsm een sms moet ontvangen op basis van de risicozone. Zij verzamelen geen persoonsgegevens of adressen. Zes maanden na de alarmeringsboodschap verwijderen zij automatisch het lijstje met gsm-nummers die zich in de risicozone bevonden.

Deel deze pagina