3
okt
2017

In het ruimtelijk versnipperde Vlaanderen is de natuur vaak opgedeeld in kleine eilandjes. Veel diersoorten hebben hierdoor nood aan ‘stapstenen’ om te migreren van het ene territorium naar het andere. Om ook in de woonkernen extra stapstenen te creëren organiseert de gemeente voor gezinnen met een tuin een verkoop van diverse soorten haagplanten aan een voordelig tarief.

Aanbod

We kozen voor haagplanten met het kwaliteitslabel ‘Plant van Hier’. Het zijn afstammelingen van bomen en struiken die zich na de laatste ijstijd spontaan in onze gebieden gevestigd hebben. Daardoor zijn ‘Planten van Hier’ zeer goed aangepast aan de bodem en de leefomstandigheden in onze streken.

Je kan kiezen uit:

  • Haagbeuk (Carpinus betulus) aan € 6,25 per pakket (25 planten)
  • Tweestijlige meidoorn (Crataegus laevigata) aan € 7,50 per pakket (25 planten)
  • Eenstijlige meidoorn (Crataegus monogyna) aan € 5,00 per pakket (25 planten)
  • Fladderiep (Ulmus laevis) aan € 6,25 per pakket (25 planten)
  • Hulst (Ilex aquifolium) aan € 0,60 euro per plant

Meer info over de aangeboden soorten vind je op de website www.plantvanhier.be.

Welke soorten kies ik best?

Weet je niet meteen welke soorten je best aanplant? Geen nood, je kan met je vragen terecht bij de medewerkers van het Regionaal Landschap Schelde-Durme: landschap@rlsd.be of tel. 052 33 89 18.

Hoe bestellen?

Je kan de planten tussen 9 en 29 oktober bestellen via de gemeentelijke webshop. Wees er snel bij want het aantal planten is beperkt!

Afhaling

De bestellingen kunnen afgehaald worden op zaterdag 4 november 2017 bij de gemeentelijke uitvoeringsdiensten, Zwaarveld 56, tussen 9.00 u. en 12.00 u., op vertoon van het bewijs van je bestelling.

Deel deze pagina