Schoolboxen

Ben je leraar of lerares in een school op het grongebied van Hamme, dan kan je gebruik maken van onze schoolboxen. Vier keer per jaar verdelen we over alle scholen in Hamme onze schoolboxen. We komen de boxen brengen en ophalen. De boxen bevatten 30 boeken (aangepast aan de wensen en het niveau van de klas).

Een schoolbox aanvragen

Bobo de leesbeer

Bobo de leesbeer is een initiatief van de gemeentelijke openbare bibliotheek. Met Bobo willen we kinderen op een niet opdringerige manier in contact brengen met boeken. De leesbeer is een knuffelzachte vriend die niets liever doet dan overal op bezoek gaan om kinderen te verrassen met zijn verhalen. Hij is de schakel tussen boek en kind. Een teddybeer kan kinderen aanzetten tot dingen waartoe ze zichzelf misschien niet in staat achten.

Het Bobo-pakket bevat leesboeken die de kinderen samen met mama en/of papa kunnen doornemen. Er zit ook een vragenlijst in die je als ouder na afloop kan invullen. We vragen je ook om na afloop met je spruit een tekening of collage te maken rond het gelezen boek.

Plan je een klasbezoek?

Een klasbezoek aanvragen

Deel deze pagina