Vlak voor de herfstvakantie keurde de Interministeriële Conferentie de beslissing goed om zorgaanbieders een boosterprik toe te dienen. De doelgroepen zijn quasi gelijk aan de doelgroepen van bij de start van de vaccinatiecampagne.
 

Wat betekent dit voor onze Eerstelijnszone Dender?

We vinden het heel belangrijk dat zorgaanbieders zo snel mogelijk hun derde prik kunnen krijgen. De werkplanning is al ingevuld tot 6 december voor derde prikken aan de doelgroep 65-84-jarigen. We doen er echter alles aan om heel wat zorgaanbieders toch al sneller te vaccineren:

  • Residentiële zorgvoorzieningen uit onze Eerstelijnszone ontvingen in de week van 8 november een mail waarin de nodige aantallen vaccins opgevraagd werden. Op woensdag 17 november kan een nieuwe bestelling geplaatst worden. Van zodra we deze geleverd krijgen (dinsdag 23 november) wordt deze verdeeld door ELZ Dender, zodat het zorgpersoneel kan gevaccineerd worden in de zorgvoorziening zelf.
  • We willen ook in het vaccinatiecentrum elke vrije ruimte invullen met zorgaanbieders die zich op korte termijn kunnen vrijmaken om naar het vaccinatiecentrum te komen. Wie dit wenst, kan zich hiervoor kandidaat stellen op een nieuwe reservelijst.

Ik ben zorgaanbieder en wil me inschrijven op de reservelijst  >

Opgelet, deze boostervaccinatie komt na de basisvaccinatie en is altijd een mRNA-vaccin. De booster wordt gezet minstens 4 maanden na de tweede prik van het AstraZeneca- of de enige prik van het Johnson & Johnsonvaccin, en minstens 6 maanden na de tweede prik van het Pfizer- of Modernavaccin.

Zorgaanbieders die nog geen volledige basisvaccinatie hebben gehad of voor wie de intervalperiode nog niet voorbij is, kunnen nog geen boosterprik krijgen en voor hen heeft het dus ook geen zin om zich al kandidaat te stellen via deze reservelijst.

Deel deze pagina