In de bibliotheek vind je boeken, strips, kranten, tijdschriften, naslagwerken, cd's, cd-rom's, dvd's, internet, partituren, luisterboeken, daisy-boeken en nog zo veel meer. Kortom voor elk wat wils.

Boeken en strips

De bib beschikt over een ruime collectie romans, non-fictieboeken, atlassen, anderstalige romans, woordenboeken, fotoboeken, jeugdboeken, prentenboeken, eerste leesboekjes, luisterboeken, dwarsliggers, e-boeken ...

Zowel strips voor volwassenen als voor kinderen zijn goed vertegenwoordigd in onze bibliotheek.

Luisterboeken en Daisy-boeken

Het verschil tussen gewone luisterboeken en Daisy-boeken is eigenlijk niet zo groot. Een gewoon luisterboek is een cd en kan afgespeeld worden op een cd-speler, dvd-speler, autoradio met cd, ... Een Daisy boek is een cd-rom en kan afgespeeld worden op een Daisy-speler of pc. Daisy-boeken zijn ontworpen voor blinden, slechtzienden en mensen met dyslexie en heeft als voordeel dat de snelheid en volume kan worden aangepast.

De bibliotheek van Hamme beschikt over een collectie luisterboeken op cd. Deze luisterboeken kunnen gratis ontleend worden en de uitleentermijn bedraagt net als bij gewone boeken 3 weken.

AVM-materialen

Muziek
De bib huisvest een ruim gamma muziekgenres: pop, rock, hardrock, house, jazz, blues, wereldmuziek, filmmuziek, klassieke muziek, ...

Film
Ook het bewegende beeld heeft zijn weg gevonden in de bibliotheek! Verfilmde boeken, kaskrakers, maar ook ander genres zoals humor, actie, science fiction, romantiek, ... komen aan bod in onze steeds groeiende collectie.

Kranten en tijdschriften

De bibliotheek is geabonneerd op een 70-tal tijdschriften (van Actief Wonen tot Vrij Nederland) en 6 kranten: De Morgen, de Standaard, Gazet Van Antwerpen, Laatste Nieuws, Nieuwsblad en de Tijd.

Partituren

In samenwerking met de academie Hamme heeft de bibliotheek een ruime collectie partituren en bladmuziek.

 

Deel deze pagina