De nieuwe, positieve term kwam er na een onderzoek van de VSV, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Hun bevraging leerde dat de grote meerderheid van de chauffeurs bereid is om zich aan de snelheidslimiet te houden, maar dat ze soms een geheugensteuntje nodig hebben. Bovendien leerde het onderzoek dat één op de vier mensen graag actief de automobilisten die het rustig aan doen, wil bedanken. Daarom is er nu dus de control cruiser: Een positieve term om chauffeurs die zich aan de snelheidslimiet houden te benoemen.

Binnenkort verdeelt de VSV samen met de Vlaamse gemeenten 10 000 borden die mensen aan hun raam kunnen hangen. Zo kan iedereen de control cruisers in hun straat bedanken voor hun voorbeeldige rijgedrag. In onze gemeente kan je je inschrijven voor deze campagne via dit inschrijvingsformulier. Inschrijven kan tot 24 augustus 2019.

De campagne start op 5 oktober en loopt tot 31 oktober 2019. Begin september brengen wij de deelnemers persoonlijk op de hoogte en informeren hen over het afhalen van het gratis bord.

Meer informatie vind je op de website www.beloofd.be  of kan je verkrijgen bij onze dienst mobiliteit.

Vraag je bord hier aan!

Deel deze pagina