In het begin van de lockdownperiode gingen alle recyclageparken dicht om na 3 weken opnieuw te openen met aangepaste dienstverlening, waaronder een online reservatiesysteem om dringende bezoeken op afspraak in te plannen. Na een grondige evaluatie van het systeem én op basis van de positieve reacties van zowel bezoekers als personeel heeft de directie besloten om dit systeem gedeeltelijk te behouden.

Vanaf 6 juli is op dinsdag, vrijdag en zaterdag nog steeds een reservatie vereist. Op woensdag en donderdag kunnen inwoners langskomen zonder vooraf een afspraak te maken. De combinatie van bezoeken met reservatie en dagen zonder afspraak doorbreekt ook de digitale kloof.

Mensen die geen toegang hebben tot de computer en de voorbije weken dus niet zelf een online afspraak konden maken, kunnen dus binnenkort opnieuw zonder reservatiebewijs langskomen. Ook wie liever niet gebonden wil zijn aan een afspraak is op die manier welkom op het park. De betalingen dienen wel nog steeds met de bankkaart te gebeuren.

RESERVATIE VERPLICHT OP DINSDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG

Een bezoek aan het recyclagepark op dinsdag, vrijdag en zaterdag blijft enkel mogelijk op reservatie. Een afspraak maken doe je via https://reservatierecyclagepark.dds-verko.be. Bijkomend aanvaardt Verko voorlopig de volgende afvalstoffen niet: oud textiel en asbesthoudend materiaal.
 
Verko vraagt alle inwoners om hoffelijk te blijven en de richtlijnen na te leven:
 
  • Beperking qua aantal bezoekers die gelijktijdig op het park mogen.
  • Kom enkel wanneer je geen ziektesymptomen vertoont.
  • Respecteer de gangbare hygiënemaatregelen.
  • Kom alleen naar het recyclagepark. Enkel wanneer je hulp nodig hebt bij het lossen, is een tweede persoon toegelaten.
  • Kinderen onder de 16 jaar zijn niet toegelaten.
  • Blijf tijdens het wachten in je wagen zitten.
  • Betalen kan enkel met bancontact, cash wordt niet aanvaard.
  • Respecteer de 1,5 meter afstand tot de parkeerwachters en andere bezoekers.

Deel deze pagina