Huwelijken

Burgerlijke huwelijken kunnen plaatsvinden:

  • Trouwen in Hamme: Naast het bruidspaar en de ambtenaar van de burgerlijke stand kunnen max. 20 personen* het burgerlijk huwelijk bijwonen in de trouwzaal.
  • Trouwen in Moerzeke: Gaat de voorkeur uit naar de oude raadzaal in het gemeentehuis van Moerzeke, dan kunnen er naast het bruidspaar en de ambtenaar van de burgerlijke stand max. 10 personen* het huwelijk bijwonen.

Er dient steeds rekening gehouden te worden met de social distancing en de hygiëne- en veiligheidsmaatregelen (geen hand geven, geen felicitatiezoenen, ...). Bovendien zijn alle personen vanaf 12 jaar verplicht hun mond en neus te bedekken met een mondmasker of een veilig alternatief in stof in voor de publiek toegankelijke delen van openbare gebouwen.
Er vindt nadien ook geen receptie plaats in het gemeentehuis.

Wil je graag familie en vrienden die niet aanwezig kunnen zijn in het gemeentehuis laten meegenieten van jullie huwelijk? Voorzie een laptop, tablet of gsm die je zelf bedient of laat bedienen. Via een livestream kan iedereen het huwelijk live volgen. Er is wifi beschikbaar in de trouwzaal.

Huwelijksrecepties kunnen plaatsvinden voor personen die onder hetzelfde dak wonen met maximum vijf steeds dezelfde personen met een maximum van 10 personen in totaal. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn niet meegerekend in deze vijf personen (toepassing van de regels van de sociale bubbel).

(*) De veiligheidscel van Hamme besliste een maximum aantal toegelaten personen vast te leggen op basis van de beschikbare oppervlakte van de trouwzaal en om de veiligheidsvoorschriften (bv. 1,5 afstand) te garanderen.

Religieuze diensten

  • Toegestaan in aanwezigheid van max. 100 personen.
  • Met een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon.
  • Mits het inachtnemen van de hygiëne- en veiligheidsmaatregelen.

Begrafenissen en crematies

  • Toegestaan in aanwezigheid van max. 100 personen.
  • Met een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon.
  • Zonder mogelijkheid tot blootstelling van het lichaam.
  • Mits het inachtnemen van de hygiëne- en veiligheidsmaatregelen.
  • Koffietafels kunnen plaatsvinden voor personen die onder hetzelfde dak wonen met maximum vijf steeds dezelfde personen met een maximum van 10 personen in totaal. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn niet meegerekend in deze vijf personen (toepassing van de regels van de sociale bubbel).

Jubilea

Jubilea en vieringen van 100-jarigen worden uitgesteld.

Afbouwplan (exit strategie)

Op basis van het advies van de Groep van Experts belast met de Exit Strategie (GEES) heeft de Nationale Veiligheidsraad haar exit strategie bepaald. De exit strategie maakt het mogelijk om zeer geleidelijk te gaan afbouwen.

Raadpleeg hier de actuele fase van de afbouwstrategie.

Andere vragen?

Raadpleeg de veelgestelde vragen van de overheid voor de laatste update.

Deel deze pagina