Er wordt op de markt individueel gewinkeld en niet langer dan strikt noodzakelijk. Als volwassene mag je minderjarigen die onder hetzelfde dak wonen of een persoon die nood heeft aan begeleiding, vergezellen.

Zaterdagmarkt

De wekelijkse zaterdagmarkt vindt opnieuw plaats op het Tweebruggenplein. Om het marktgebeuren in veilige omstandigheden te laten verlopen gelden onderstaande maatregelen:

  • Eénrichtingsverkeer voor alle marktbezoekers.
  • Afzonderlijke ingang (kruispunt Drapstraat-Tweebruggenplein -> t.h.v. café Barbaar) en 3 afzonderlijke uitgangen (kruispunt Guido Gezellelaan-Sportpleinstraat, kruispunt Noordstraat-Tweebruggenplein en richting Loystraat).
  • Beperking op het aantal bezoekers: het aantal toegelaten bezoekers is afhankelijk van het aantal lopende meter kramen. Het bezoekersaantal wordt bijgehouden bij de in- en uitgang. Wanneer er teveel personen tegelijkertijd aanwezig zijn, zal tijdelijk geen toegang mogelijk zijn.
  • Zowel marktkramers, hun personeel als alle bezoekers zijn verplicht om een mondmasker te dragen.
  • Onze in- en uitgang zijn voorzien van dispensers met ontsmettingsalcohol.

Raadpleeg het éénrichtingsverkeersplan voor de wekelijkse zaterdagmarkt.

Rommel- en antiekmarkt

De rommelmarkt is geannuleerd tot en met 30 september 2020.

Kermis en jaarmarkt

Kermissen (= foorkramers) in Hamme krijgen vanaf 1 september opnieuw groen licht. De kermissen verlopen volledig coronaproof: o.a. capaciteit bezoekers afhankelijk van aantal lopende meter kramen (1 pers. per 1,5 m) met een maximum van 200 bezoekers, mondmaskers verplicht en éénrichtingsverkeer. Er vinden geen randactiviteiten (bv. jaarmarkten of andere activiteiten) plaats.

Steunmaatregelen voor handelaars en ondernemers

De maatregelen in functie van het coronavirus hebben onvermijdelijk gevolgen voor onze lokale ondernemers. Raadpleeg het overzicht van de economische steunmaatregelen die de verschillende overheden en hun instanties hebben genomen.

Andere vragen?

Raadpleeg de veelgestelde vragen van de overheid voor de laatste update.

Deel deze pagina