Het Covid Safe Ticket (CST) is een bewijs van volledige vaccinatie, van een recente negatieve PCR-test of van een herstelcertificaat. Het CST geeft toegang geeft tot bijvoorbeeld evenementen en de horeca.

Het Overlegcomité besliste dat op plaatsen en evenementen waar het Covid Safe Ticket van toepassing is, ook het mondmasker verplicht wordt, het zogenaamde CST+.

Wanneer is het CST+ verplicht?

  • publieke evenementen en private bijeenkomsten met meer dan 50 personen binnen of meer dan 100 personen buiten
  • horeca (incl. privé-bijeenkomsten die er plaats vinden)
  • schouwburgen, concertzalen, musichalls, cabarets en andere accommodaties voor podiumkunst, culturele centra en multifunctionele zalen voor culturele activiteiten, indoor circus, cinema's, musea en (indoor) pret- en themaparken

Wie kan een Covid Safe Ticket aanvragen?

Iedereen ouder dan 12 jaar (geboortejaar 2009) kan een CST aanvragen. Je krijgt een geldig Covid Safe Ticket in een van de volgende situaties:

  • Je bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat: je bent meer dan 2 weken volledig ingeënt.
  • Je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden.
  • Je hebt een PCR-test laten afnemen, met een negatief resultaat. Geldigheid = dag van de test plus 2 dagen.
  • Je hebt een snelle antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat. Geldigheid = dag van test plus 1 dag.

Hoe kan je een Covid Safe Ticket aanvragen?

Installeer de app CovidSafeBE op je smartphone. Maak een taalkeuze en beantwoord drie vragen die uitwijzen welke COVID-certificaten voor jou beschikbaar zijn. Hierna kan je je aanmelden met een digitale ID (zoals Itsme) en zijn je certificaten beschikbaar om te downloaden en te bewaren. Via www.covidsafe.be/nl lees je meer info.

Je kan je Covid Safe Ticket ook op papier bekomen:

  • Surf naar MijnGezondheid.be, MijnBurgerprofiel, MyHealthviewer of Helena. Meld je aan met een van de digitale sleutels. ItsMe is de makkelijkste manier. Op de website staan je certificaten. Je kan ze downloaden en afdrukken. Druk zeker het certificaat van volledige vaccinatie af.
  • Je kan ook 24/24 de helpdesk bellen op 078 78 78 50, dan wordt je vaccinatiecertificaat per post opgestuurd. Hou je identiteitskaart bij de hand. Hou rekening met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van één week.

Heb je hulp nodig?

Wie geen toegang heeft tot internet of geen eigen printer heeft, kan hiervoor terecht bij de dienst samenleving en gezin (enkel op afspraak).

Let op: om je Covid Safe Ticket aan te vragen en af te drukken heb je je identiteitskaart en pincode nodig!

Deel deze pagina