Niet elke ondernemer heeft het makkelijk om het hoofd boven water te houden in de nasleep van de coronacrisis. Stress en financiële zorgen vormen een grote belasting voor zowel de zelfstandige als voor het gezin. De door de overheid erkende VZW 'Un pass' helpt alle Belgische zelfstandigen in nood via een hulplijn, een innovatief waarschuwingssysteem en tot 8 gratis psychologische sessies.

Hulplijn

Sinds april kan iedere zelfstandige terecht op het gratis nummer 0800 300 25. De hulplijn is bereikbaar van maandag tot vrijdag van 8.30 u. tot 17.00 u. Tijdens het telefonisch contact wordt de hulpvraag in kaart gebracht en wordt er doorverwezen naar een psycholoog of orthopedagoog in de buurt van de woonplaats van de zelfstandige. Je vindt meer informatie op www.info-suicide.be/zelfstandigen-in-nood.

Dyzo, juridisch advies

Het lokaal bestuur van Hamme heeft een samenwerking met vzw Dyzo. Dyzo begeleidt zelfstandige ondernemers in moeilijkheden en geeft - afhankelijk van de fase waarin de ondernemer zich bevindt - een ondernemingscan, advies door een multidisciplinair team of een sociaal vooronderzoek in functie van de toekenning van een tussenkomst door het OCMW.

Heb je als zelfstandige hulp of advies nodig? Dan kan je contact opnemen met onze juridische dienst. Onze medewerkers gaan discreet om met je vraag naar ondersteuning. Ze zijn bovendien gebonden aan het beroepsgeheim. Ze brengen je in contact met Dyzo vzw, waarna een medewerker een afspraak aan huis inplant.

Meer info over de ondersteuningsmaatregelen lees je op de website van Dyzo vzw.

Contactpersonen

Philippe Vlaeminck
tel. 052 47 55 55 | philippe.vlaeminck@hamme.be

Evelien De Ryck
tel. 052 47 55 56 | evelien.deryck@hamme.be

Deel deze pagina