28
nov
2017

Tegen 2020 moeten er in Vlaanderen 2500 extra laadpalen voor elektrische voertuigen op het openbaar domein staan. In Hamme werden de eerste twee publieke laadpalen onlangs geïnstalleerd in samenwerking met Eandis. Eigenaars van een elektrische wagen kunnen nu terecht aan de Sint-Pietersbandenkerk in Hamme-centrum (tegenover de dekenij) en op het Kaaiplein om hun voertuig op te laden.

Opladen

De publieke laadpalen zijn ‘semisnelle’ laadpalen. De exacte laadtijd hangt af van de capaciteit van de batterij in je wagen. De laadpalen hebben een laadvermogen van 11 tot 22 kW. Opladen voor 65 km (afhankelijk van het type wagen) duurt ongeveer een uur. De batterij kan ook tussentijds opgeladen worden. Het is daarom aan te bevelen om elke keer als je de auto parkeert deze op te laden.

Laadpas

De twee gemeentelijke publieke laadpalen worden geëxploiteerd door het bedrijf Allego. Op de website van Allego vind je een overzicht van Mobility Service Providers. Het is met een dergelijke provider dat je een laadabonnement afsluit, waarna je een laadpas krijgt. Met die laadpas kan je ook laadpalen van andere exploitanten activeren.

Smoov app

Allego ontwikkelde ook de gratis app Smoov. Smoov geeft je real-time betrouwbare informatie over alle laadpunten en hun beschikbaarheid in België en Nederland. Daarnaast kan je met de app de laadstatus van de batterij en de prijs opvolgen. De app maakt het mogelijk om laadsessies direct via je creditcard te betalen.

Info
www.allego.be
www.smoovapp.eu/be
www.eandis.be/nl/klant/duurzame-mobiliteit

Deel deze pagina