Voorstelling GBS De Dobbelsteen

"Ieder kind een positieve leerervaring bezorgen en vertrouwen geven in het eigen kunnen en de toekomst, daar gaan we voor!"

Sofie Dresselaers, directeur

 Kindgericht

Vanuit de talenten en de leefwereld van de kinderen, begeleidt ons team ieder kind op zijn pad naar zelfstandigheid. Het didactisch materiaal in de klassen en op de speelplaats is erop voorzien kinderen te leren samenwerken en zo, gebruikmakend van de laatste nieuwe didactische materialen zijn of haar blik op de wereld te verruimen. Er wordt goed voor je kind gezorgd: in de kleuterklas worden kinderen regelmatig besproken tijdens het zorgoverleg en in de lagere school staat de leerkracht garant voor individuele coaching tijdens kindcontacten.

Warm

Door te kiezen voor kleine klasgroepen, staat onze school garant voor een warme, familiale sfeer. Er wordt naar jouw kind geluisterd! Bij de leerkachten, zorgcoördinator of de leerlingenraad kan je kind steeds terecht. Bovendien dragen we een positieve communicatiestijl op onze school hoog in het vaandel. Ook ons Oudercomité zorgt regelmatig voor een gezellig samenzijn op school ...

Beweging

We zetten reeds van in de peuterklas in op een optimale motorische ontwikkeling van je kind. Zo doen we aan snoezelen en wordt de neuro-motorische ontwikkeling van je kind ondersteund. Naast de zwem- en bewegingslessen, stimuleren we op school actief leren tijdens alle lessen. Onze speelplaats is erop voorzien om een actieve pauze te stimuleren.

Speels

Leren is leuk op De Dobbelsteen! Hoekenwerk, educatieve spelletjes op niveau en digitale toepassingen komen veelvuldig aan bod in alle klassen.

Dialoog

Op onze school word je als ouder gehoord. Via het digitale platform krijg je alle informatie over de klas van je kind en de schoolwerking op je smartphone. Wij staan je graag te woord tijdens infomomenten, oudercontacten of aan het begin of einde van de schooldag. Samen zorgen we voor jouw oogappel!