21
sep
2017

Tot voor kort diende je je voor alle aanvragen te wenden tot het gemeentehuis. Voortaan is dit verleden tijd en kan je via het thuisloket vanuit je zetel aanvragen en/of procedures opstarten.

Een nieuw design met meer mogelijkheden

Enkele nieuwe functies op deze website maken het jou nog gemakkelijker om de juiste informatie snel te vinden:

  • centrale zoekfunctie met auto-aanvulling
  • 3 toptaken om sneller geholpen te worden: thuisloket, webshop en meldpunt
  • contactgegevens en openingsuren centraal in beeld
  • een online loket (thuisloket) dat een reeks producten bevat die je van thuis uit kan aanvragen

Zoekfunctie centraal

Jij moet alles gemakkelijk en snel terugvinden op de website van de gemeente Hamme. Daarom plaatsen we, net als Google, de zoekfunctie centraal in beeld en koppelen we voldoende trefwoorden aan elk product. Als je een zoekterm begint in te tikken, vult het systeem automatisch aan met suggesties. Eens je je zoekresultaten te zien krijgt, kun je nog eens eenvoudig sorteren volgens thema. Zo zoek je nog sneller en doeltreffender.

Vraag het online aan, waar en wanneer je wil

De website bevat ondertussen maar liefst 100 online aanvragen. Denk maar aan een adresverandering aangeven, een publicatie voor de informatieborden doorgeven, een inname van het openbaar domein aanvragen, een sportzaal reserveren, … het kan allemaal via www.hamme.be. Je hoeft niet langer in de rij te staan en je regelt je administratie waar en wanneer je zelf wil: via de computer op kantoor, met je tablet vanuit je zetel of via de smartphone onderweg.

Voortaan kun je ook volgende diensten online aanvragen: attesten van je geboorte-, huwelijks- of een overlijdensakte, uittreksel bevolkingsregister en uittreksel uit het strafregister (getuigschrift goed zedelijk gedrag) en attesten van woonst, leven, nationaliteit, verblijf, wettelijk samenwonend … op basis van je rijksregistergegevens.

Maak een Mijn Hamme-profiel aan

'Mijn Hamme' is je persoonlijke toegang tot de online dienstverlening van de gemeente Hamme en biedt jou heel wat voordelen:

  • Je wint tijd bij jouw aanvragen, want veel informatie op de online formulieren (naam, adres, telefoonnummer, ...) wordt automatisch ingevuld.
  • Je kunt op elk moment de status van jouw aanvraag of jouw melding opvolgen.
  • Je kunt aanvragen doen waarvoor je je identiteit moet bewijzen.
  • Je krijgt nieuws en informatie op maat te zien.

Deel deze pagina