Het platform Hammeshopt brengt Hamse ondernemers samen en zorgt voor een unieke shopervaring: het webplatform biedt een alternatief voor het fysiek winkelen en bundelt verschillende lokale ondernemers, elk met zijn eigen assortiment en service.

Concept voor de ondernemer

 • Het concept is eenvoudig. Hammeshopt is een webplatform voor handelaars uit Hamme en voor klanten uit Hamme (of de nabije buurt).
 • Elke handelaar kan bij aanvang in dit project tot 25 artikelen aanbieden op deze online marktplaats. In een latere fase zal dit aantal verhoogd worden. Er is geen bescherming per beroepscategorie voorzien, m.a.w. iedere ondernemer is welkom om zijn producten hier te delen.
 • Je beschikt over een volwaardig eigen verkoopplatform tussen andere handelaars van de regio.
 • Je bepaalt zelf wat de lever- of afhaalmodaliteiten zijn.
 • Je bepaalt zelf wat je met het platform doet: je kan rechtstreeks aanbieden en verkopen of je kan het platform gebruiken om door te verwijzen naar jouw reeds bestaande webshop.

Kostprijs

 • Ondernemend Hamme en het lokaal bestuur Hamme dragen de kosten voor het webplatform.
 • De handelaar houdt rekening met een kost van 3% per transactie. De kosten die worden betaald aan de online payment provider Mollie maken het leeuwendeel uit en zitten hierin vervat. De transactiekost wordt rechtstreeks ingehouden nadat de consument een aankoop plaatste.
 • Om het percentage zo laag mogelijk te houden wordt voorlopig enkel bancontact als betaalmiddel aangeboden.

Registreren

 1. Surf naar Hammeshopt en klik op “word een handelaar”.
 2. Vul jouw gegevens in. Je ontvangt in een e-mail bijkomende informatie en een inlogcode.
 3. Werk de gegevens van jouw zaak bij: beschrijving handelszaak, toevoegen foto of logo, invullen van algemene leverings-, afhalings- en betalingsmodaliteiten, …
 4. Voeg jouw artikelen met foto en beschrijving toe en koppel ze aan verschillende categorieën. Vermeld waar nodig de specifieke of afwijkende leverings-, afhalings- en betalingsmodaliteiten van het artikel.
 5. Je ontvangt een melding melding wanneer er producten worden aangekocht bij jou.
 6. Uiterlijk 5 dagen na de verkoop ontvang je de betaling op jouw rekening.

Deel deze pagina