Wie in de regio Dendermonde-Wetteren woont, kan tot en met 30 juni 2023 gebruikte landbouwfolies naar het recyclagepark van Appels brengen. Verko zamelt de folies tijdelijk in om ze te laten recycleren.

Inwoners van Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Melle, Wetteren en Wichelen kunnen tot eind juni 2023 met hun gebruikte landbouwfolies terecht op het recyclagepark van Appels. De dienstverlening is interessant voor land- en tuinbouwers, maar ook voor particulieren die bijvoorbeeld folies van paardenhooi of wintervoer zouden hebben. De ingezamelde folies worden gerecycleerd. Daarom is het belangrijk om ze veegschoon aan te bieden. Dit kan los of samengebonden met folierepen. Het recyclagebedrijf vermaalt de plastic folies tot korrels die opnieuw de grondstoffen vormen voor kunststofproducten.

Landbouwfolies binnenbrengen kan van dinsdag t/m vrijdag, tussen 8.30 u. en 12.00 u. en tussen 12.30 u. en 14.00 u. De prijs is 120 euro per ton (pro rata berekening) en 2 euro toegangsgeld voor het recyclagepark. Wie een factuur wenst, betaalt 10 euro (excl. btw) voor administratieve kosten.

Deel deze pagina