Openbaar onderzoek vervoerregio Aalst

De vervoerregio Aalst heeft een voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan uitgewerkt. Dat plan legt de globale mobiliteitsvisie voor de komende 10 jaar (met een doorkijkperiode van 30 jaar) vast voor de vervoerregio op een strategisch niveau, en dat voor alle vervoerswijzen.

In dit voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan werd rekening gehouden met het Ontwerp plan-MER. Het Ontwerp plan-MER beschrijft de mogelijke milieueffecten van het voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan. Iedereen kan deze documenten inkijken en opmerkingen meegeven. Het openbaar onderzoek loopt van 4 september tot en met 2 november 2023.

Documenten ter inzage

Hieronder vind je de documenten die in het openbaar onderzoek ter inzage worden gelegd:

Bekijk je de ontwerpplannen liever op papier? Dan kan je terecht bij Departement publieke ruimte van de gemeente Hamme. Opgelet, je dient hiervoor vooraf een afspraak te maken. Bel 052 47 55 23 of stuur een e-mail naar mobiliteit@hamme.be.

Je kan alle info en documenten ook raadplegen op www.vlaanderen.be/openbaar-onderzoek-vervoerregio-aalst.

Hoe kan je je opmerkingen indienen?

Van 4 september tot en met 2 november kan je je opmerkingen bezorgen:

  • Via mail aan de vervoerregio Aalst: vervoerregio.aalst@vlaanderen.be 
  • Via schriftelijke aflevering tegen ontvangstbewijs op het gemeentehuis van de gemeenten die tot de vervoerregio Aalst behoren.

    In Hamme kan je (enkel tijdens de openingsuren) tegen ontvangstbewijs jouw opmerkingen afleveren bij het Departement publieke ruimte (AC Nieuwstraat, Nieuwstraat 11).

De vervoerregio Aalst is samengesteld uit 11 gemeenten: Aalst, Berlare, Erpe-Mere, Denderleeuw, Dendermonde, Haaltert, Hamme, Lebbeke, Lede, Ninove en Wichelen.

Meer info

Het Regionaal Mobiliteitsplan kadert binnen basisbereikbaarheid, de Vlaamse visie op mobiliteit. Met basisbereikbaarheid zet Vlaanderen in op een efficiënter, duurzamer en flexibeler vervoer waarin het combineren van verschillende vervoermiddelen centraal staat.

Voor de realisatie van basisbereikbaarheid werden de driehonderd Vlaamse steden en gemeenten opgedeeld in 15 vervoerregio’s. Binnen deze vervoerregio’s werken de gemeenten samen een mobiliteitsplan uit, specifiek voor hun regio.

Meer info over vervoerregio Aalst: www.vervoerregioaalst.be

Deel deze pagina