Heb je de uitnodigingsbrief voor vaccinatie nog niet ontvangen? Registreer je op de QVAX-reservelijst. Het vaccinatiecentrum gebruikt de QVAX-reservelijst om mensen sneller uit te nodigen voor een boosterprik. Er komen dagelijks nog plaatsen vrij in het vaccinatiecentrum.

De QVAX-reservelijst wordt gebruikt als mensen niet komen opdagen voor hun geplande vaccinatie of als er door andere omstandigheden nog vaccins beschikbaar zijn in het vaccinatiecentrum. Het Agentschap Zorg en Gezondheid roept op om de boostercampagne te versnellen. Daarom maakt vaccinatiecentrum Dender Keur maximaal gebruik van QVAX, waardoor het aantal mensen op de lijst ondertussen sterk geslonken is. Registreer je dus zo snel mogelijk om onze vaccinatiecampagne te ondersteunen en je boostervaccin spoedig te krijgen!

Inschrijven op de Q-VAX reservelijst  >

Hoe werkt QVAX?

 1. Surf naar www.qvax.be. Hou je identiteitskaart en agenda bij de hand.
 2. Klik bovenaan op de blauwe knop ‘registreren’. Registreer je altijd opnieuw, zelfs al heb je je je tijdens de eerste vaccinatiecampagne ook aangemeld op de QVAX-lijst. Alle gegevens werden gewist. 
 3. Je komt op een pagina met alle uitleg over de volgende stappen. Lees dit grondig door en klik daarna op ‘volgende stap’.
 4. Vul al jouw contactgegevens in (of die van de persoon die je inschrijft). Kies een gemakkelijk te onthouden paswoord (dit ga je moeten ingeven wanneer je opgeroepen wordt) en het gsm-nummer waarop je bereikbaar bent (kan dus ook van iemand anders zijn bv. voogd, mantelzorger.).
 5. Je komt terecht op een veiligheidsmelding: typ letterlijk over wat je in het blokje ziet.
 6. Kies het juiste vaccinatiecentrum (Vaccinatiecentrum Dender Keur) en selecteer ‘de reservelijst vervoegen’.
 7. Geef daarna je beschikbaarheden in. Wanneer deze niet veranderen in de komende weken, kan je het vinkje aanduiden ‘mijn beschikbaarheden automatisch overdragen naar de volgende weken.’
 8. Bevestig. 
 9. Na het bevestigen zijn jouw beschikbaarheden geregistreerd. Nadien kan je deze nog wijzigen of de reservelijst verlaten.

Proficiat! Je bent geregistreerd.

Wat moet je doen als je opgeroepen wordt?

 1. Je krijgt een mail én sms met duidelijke vermelding van de bevestigingstijd en instructies.
 2. Klik in de mail/sms op 'hier'. Je wordt doorverwezen naar de QVAX-pagina.
 3. Log in met je rijksregisternummer en je zelfgekozen wachtwoord.
 4. Als je ingelogd bent, kan je in QVAX kiezen om verder te gaan en word je doorverwezen naar Doclr (= het reservatiesysteem van het vaccinatiecentrum).
 5. In Doclr kan je zelf jouw afspraak inboeken. De vaccinatiecode wordt automatisch ingevuld.
 6. Klik op 'doorgaan'. Je ziet alle informatie over de vaccinatie.
 7. Klik op 'kies afspraak'. Je wordt doorverwezen naar de vrije tijdsloten van jouw vaccinatiecentrum. 
 8. Kies een vrij tijdslot.
 9. Bevestig je afspraak.
 10. Je krijgt een melding dat je beschikbaarheid in Doclr werd geregistreerd.
 11. Je ontvangt een bevestigingsmail (als je een e-mailadres hebt ingegeven).

Wat als je de uitnodiging gemist hebt?

Bel NIET naar het callcenter. Zij kunnen jou geen andere afspraak geven. Je ontvangt een mail van QVAX met de te volgen stappen waarna je gewoon terug op de reservelijst komt.

Let op!

 • Heb je al een uitnodiging ontvangen? Dan heeft inschrijven geen zin: aangezien je dan al een vaccinatiecode hebt, zal het systeem jou niet vroeger uitnodigen. 
 • Als je een sms en/of e-mail krijgt, moet je die eerst bevestigen. Met je sms en/of e-mail naar het vaccinatiecentrum komen als je nog geen concreet uurslot gereserveerd hebt of niet kon bevestigen, heeft geen enkele zin.
 • Wie een tweede inenting met Pfizer/BioNTech kreeg, moet minstens zes maanden wachten voor de boosterprik. Bij AstraZeneca is dat minstens vier maanden, bij Johnson & Johnson twee maanden. Een uitnodiging vanuit QVAX is pas mogelijk nadat het interval tussen de basis- en de boostervaccinatie is verstreken. Je kan je wel al inschrijven vóór de wachttijd verstreken is, maar je zal nog niet uitgenodigd worden. 
 • Een uitnodiging vanuit QVAX verloopt volgens dalende leeftijd (van oud naar jong), net zoals de vaccinatievolgorde voor de gewone uitnodigingen. 
 • Inschrijven op QVAX geeft geen garantie op een effectieve uitnodiging. Veel hangt af van de beschikbaarheid van capaciteit, vaccins of prioriteit voor andere inschrijvers op de wachtlijst.

Deel deze pagina