15
jul
2019

Met de steun van de OVAM introduceert afvalintercommunale Verko enkele maatregelen om de inwoners te helpen op een veilige manier hechtgebonden asbest te verwijderen. Eén van die initiatieven is de verkoop van zowel speciale zakken om asbestmateriaal te verpakken als persoonlijke beschermingssets bestaande uit een stofmasker, wegwerpoverall en wegwerphandschoenen. De zakken en sets zijn vanaf 15 juli 2019 te koop op alle recyclageparken van Verko. Een platenzak en een beschermingsset kosten respectievelijk € 2,50 en € 7,00. Wie beide tegelijk aankoopt, betaalt in totaal € 9,00.

Verko paste dit voorjaar het recyclageparkreglement aan voor wat betreft de aanvoer van asbesthoudende materialen. Voortaan mag ieder gezin per jaar 20 verpakkingen in plaats van 10 platen gratis naar het recyclagepark brengen. Wie meer platen heeft, dient hiervoor te betalen. De platen dienen steeds verpakt te zijn, anders aanvaardt het recyclagepark ze niet.

Nieuw: asbestloket

Vanaf 15 juli 2019 kunnen inwoners met vragen over hun asbestverwijderingsproject rechtstreeks terecht bij het nieuwe opgerichte asbestloket van Verko via eva.batselier@dds-verko.be of telefonisch via 052 25 18 11.

Meer info: www.dds-verko.be/verko/asbestloket

Deel deze pagina