Foto van de doos van Scheldevallei Tranquilizer

De Scheldevallei Tranquillizer is een ‘stiltekuur voor hart en ziel’. Dit artistiek ont­worpen ‘hebbeding’ heeft de vorm van een medicijndoosje met bij­sluiter. In het doosje vind je 12 stille plekken in Rivierpark Scheldevallei die je toelaten even de waan van de dag te verlaten en tot rust te komen.

De 12 plekken belichten elk een ander aspect van het landschap en tonen hoe verscheiden de streek wel is. El­ke plek kun je te voet ontdekken én de weg er naar­toe is min­stens even belangrijk als de stille plek zelf. De plekken werden voorgeproefd door fotograaf Philip Boël, tekenares Loes De Gendt, dichter Roland Jooris en filosoof Johan Braeckman. Zij hebben hun ervaringen artistiek vormgegeven aan de hand van fotografie, poëzie en tekeningen.

Er werd ook een wandeling in Hamme en een wandeling in Moerzeke-Kastel opgenomen. Hopelijk prikkelt het je enthousiasme om in de eigen gemeente en bij de Scheldeburen op stap te gaan. Scheldevallei Tranquillizer biedt je een uitgelezen boeket aan bijzondere plekken – een heilzaam bad voor hart en ziel.

Wie een exemplaar wil, kan dit komen afhalen bij Team toerisme.

Bedrag

Gratis

Deel deze pagina