28
jul
2020

Hoewel iedereen had uitgekeken naar een zorgeloze zomer, kunnen we de stijgende besmettingsgraad niet negeren.
Na het terugdraaien van een aantal versoepelingen door de Nationale Veiligheidsraad is er ook op lokaal niveau beslist bijkomende maatregelen te treffen. Alle evenementen op het grondgebied Hamme worden verboden tot en met 30 september.

Bij sportactiviteiten en -wedstrijden wordt geen publiek toegelaten. Voor de verdere organisatie van sportwedstrijden wordt er verwezen naar de desbetreffende protocollen. Bij twijfel over sportactiveiten dient de club ten laatste 10 werkdagen voor de geplande datum contact op te nemen met de gemeentelijke veiligheidscel via noodplanning@hamme.be.

Voor de algemene veiligheid en gezondheid is het dragen van een mondmasker verplicht op drukke openbare plaatsen waar de social distancing van 1,5 meter niet kan gegarandeerd worden (uitzondering zijn de -12 jarigen en de mensen met een medisch attest).

Het beperken van de sociale contacten (bubbel) en het naleven van de hygiënemaatregelen dient door iedereen toegepast te worden. Enkel wanneer iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt kan de huidige COVID-19 opstoot ingedijkt worden.

Wie vragen heeft over de algemene maatregelen kan terecht op de website www.info-coronavirus.be.
Het burgemeesterbesluit kan je rechts op deze pagina nalezen.

Deel deze pagina