Eerder deze week werd er een besmetting vastgesteld bij 8 bewoners van Zorgnetwerk Trento campus Sint-Jozef in Moerzeke. De besmette bewoners verblijven allemaal op afdeling ‘De Caeije’ en werden onmiddellijk in quarantaine geplaatst.

Alle preventieve maatregelen werden genomen om de verdere verspreiding van het virus in de organisatie tegen te houden, en de bewoners én de medewerkers te beschermen. Om een duidelijk zicht te krijgen op de situatie, werden alle bewoners van afdeling ‘De Caeije’ getest.

Uit de testen blijken 7 nieuwe bewoners zonder klachten besmet te zijn met het coronavirus. Hierdoor loopt het totaal aantal geïnfecteerde bewoners op tot 15 personen. Gisteren betreurden we ook het overlijden van 1 bewoner. De persoon in kwestie had onderliggende aandoeningen.

De getroffen afdeling bestaat uit 2 af te scheiden gedeelten. De geïnfecteerde bewoners werden gegroepeerd en volledig in quarantaine geplaatst. Deze beslissing werd genomen door de directie en de coördinerend en raadgevend arts (CRA) in samenspraak met Agentschap Zorg en Gezondheid en de gemeentelijke veiligheidscel.

De betrokken families kunnen met hun vragen en bezorgdheden terecht op het e-mailadres directie@zorgnetwerktrento.be.

Deel deze pagina