Als je moeilijkheden hebt met het beheren van jouw budget, kan je een beroep doen op het budgetbeheer van Team leven en welzijn. Budgetbeheer gaat een stap verder dan budgetbegeleiding.

Bij budgetbegeleiding houd je jouw budget zelf volledig in handen, bij budgetbeheer wordt jouw budget beheerd door de maatschappelijk werk(st)er. Jouw schulden worden afbetaald en je ontvangt periodiek een leefgeld voor persoonlijke uitgaven.

Procedure

Ga langs bij Team leven en welzijn. Daar zal een maatschappelijk werk(st)er naar jouw verhaal luisteren en nagaan of budgetbeheer een oplossing kan zijn voor jou.

Is budgetbeheer iets voor jou, dan zal de maatschappelijk werk(st)er een inventaris opstellen van al jouw inkomsten, uitgaven en eventuele schulden. Daarna wordt er een budgetbeheerrekening geopend op jouw naam.

Al jouw inkomsten worden voortaan op deze rekening gestort. De maatschappelijk werk(st)er beheert deze rekening en zal er jouw kosten en eventuele schulden mee afbetalen. Je ontvangt een overeengekomen bedrag aan leefgeld voor jouw dagelijkse uitgaven.

Er wordt onderhandeld met eventuele schuldeisers om tot een afbetalingsplan te komen en er wordt getracht om een reserve aan te leggen voor onvoorziene uitgaven.

 

Deel deze pagina