Staat jouw (tweede) wagen het grootste deel van de tijd stil op de oprit? Dan is autodelen vast goedkoper en gemakkelijker voor jou. Een auto enkel wanneer je die nodig hebt. Ideaal toch!? Daarom kan je ook in Hamme autodelen via het autodeelsysteem Autopartners Share. In het kader van de klimaatambities van de gemeente wordt bovendien bewust gekozen voor elektrische voertuigen. Ook in de omliggende gemeenten die deel uitmaken van Waasland Klimaatland kan je via hetzelfde platform elektrische deelwagens reserveren.

Voor alle burgers en gemeentepersoneel

De wagens kunnen gereserveerd worden door alle burgers of bedrijven. Ook het gemeentepersoneel zal gebruik maken van de elektrische deelwagens voor de iets langere dienstverplaatsingen.

Hoe werkt autodelen precies?

  • Registreer je: Download de SHARE mobility app en registreer je. Hou je e-ID, rijbewijs, kredietkaart en bankkaartlezer bij de hand.
  • Boek je rit: Kies een periode, selecteer een beschikbaar voertuig via de weergegeven locaties op de kaart en bevestig je boeking.
  • Klaar voor vertrek: Ontgrendel de deuren via de app en volg de richtlijnen. Beoordeel de netheid en staat van het voertuig, en je bent klaar om te vertrekken.
  • Beëindig je boeking: Om je boeking te beëindigen, parkeer je het voertuig terug op de plaats waar je het genomen hebt en volg je opnieuw de richtlijnen in de app.
  • Wanneer reserveren?: Je kan de auto weken vooraf reserveren of op het moment dat je die nodig hebt.
  • Kostprijs: Je betaalt alleen wanneer je de auto gebruikt (4 euro/uur) en 27 cent per gereden kilometer. Er zijn geen instapkosten of abonnementskosten.

Waar vind je autodelen in Hamme?

In Hamme kan je 3 nieuwe elektrische voertuigen reserveren via Autopartners Share. De 2 Renault Zoë's hebben hun vaste standplaatsen in de ondergrondse parking Nieuwstraat en op de groene parking (naast de politie). De Renault Kangoo ZE staat op de parkeerplaats voor elektrische deelwagens naast de kerk (rechtover de dekenij).

Meer info?

  • Op de website van Waasland Klimaatland: info over regionaal autodeelproject en autodeellocaties in omliggende gemeenten
  • Op de website van Autopartners Share zijn ook 7 concrete instructiefilmpjes te vinden waarin je alles verneemt over de registratie, gebruik van de deelwagens, tips over elektrisch rijden en alle praktische info over het systeem van autodelen.
  • Team milieu en klimaat: tel. 052 47 55 22 of milieu@hamme.be

Deel deze pagina