Wil jij als ondernemer iets doen aan jouw energieverbruik en dus ook aan de energiefactuur van je bedrijf? Wil je op deze manier actief meewerken aan de klimaatdoelstellingen van onze regio? Grijp dan nu je kans en vraag een energiecoach aan bij Waasland Klimaatland en lokaal bestuur Hamme. Bovendien maak je zo aanspraak op een terugbetaling tot 90% van de kost bij een succesvol traject.  

Hoe verloopt het traject?

  • Stap 1: Na jouw inschrijving contacteert onze partner jou voor een inleidend gesprek. Het huidige energieverbruik en de toekomstplannen van jouw bedrijf worden besproken.
  • Stap 2: Tijdens een rondgang in het bedrijf wordt een energiescan uitgevoerd. De energiecoach bespreekt samen met jou de opportuniteiten en stuurt ook het rapport na. Dit resulteert in een maatregelenlijst met bijhordende terugverdientijd.
  • Stap 3: Samen met de energiecoach bepaal je welke maatregelen het meest geschikt zijn. De coach zal je grondig begeleiden tijdens de planning en uitvoering van de maatregelen.

Voorwaarden

  • Je bent geen Emissions Trading Systems (ETS) bedrijf. 
  • Je exploitatieadres ligt in Hamme.
  • Je bent gemotiveerd om de maatregelen met een Internal Rate of Return (IRR)* van 12,5 of meer uit te voeren.

Procedure


Wil je graag starten met een energiecoachingstraject?
Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier op de website van Interwaas.  

Bedrag

Dankzij de samenwerking tussen Waasland Klimaatland en lokaal bestuur Hamme kunnen we dit traject aan een zeer voordelig tarief aanbieden.

  • Kleine verbruikers: € 1309,00 excl. 21% btw (jaarlijks verbruik <100.000 KWh elektriciteit en <345.000 thermische energie)
  • Grote verbruikers: € 3283,00 excl. 21% btw (jaarlijks verbruik >100.000 KWh elektriciteit of >345.000 thermische energie)

Zowel grote als kleine verbruikers betalen in Hamme sowieso slechts 50% van de totale prijs van het traject. Indien je alle voorgestelde maatregelen met een 'Internale Rate of Return' (IRR) van minstens 12,5% uitvoert, maak je bovendien aanspraak op een extra tegemoetkoming tot 90% van het totale bedrag.

Deel deze pagina