Heb jij al gehoord van een fietsbib? In een fietsbieb ontleen je tweedehands kinderfietsen voor slechts 20 euro per jaar. Met de fietsbieb willen we kinderen tot 12 jaar stimuleren om te fietsen en dat op een betaalbare en duurzame manier. We starten met de fietsbieb op zaterdag 10 oktober

Waarom een fietsbieb?

Alle jonge ouders maken het mee: na een paar jaar is hun zoon of dochter zijn of haar fiets ontgroeid en moet er een nieuwe fiets gekocht worden. De oude fiets, die vaak nog in perfecte staat is, blijft dan meestal verweesd in een garage of op zolder achter. De Fietsbieb wil daar iets aan doen. Het is een deelsysteem waarbij leden een tweedehands fietsje op maat kunnen ontlenen tegen een vriendenprijs (20 euro per jaar) en weer kunnen terugbrengen wanneer het te klein wordt. Wie een fietsje schenkt is zelfs een jaar lang gratis lid.

PRAKTISCH
  • Wanneer: elke 2e zaterdag van de maand van 10.00 u. tot 12.00 u.
  • Waar: SOC ‘t Verhoog (Hoogstraat 20 - 9220 Hamme)

Vrijwilliger worden?

Zie je het zitten om mensen te ontvangen en fietsen te ontlenen? Dan ben jij de geknipte fietsbiebvrijwilliger! Je kiest zelf welke uitleenmomenten je voor je rekening neemt en je staat er nooit alleen voor. Je hoeft ook geen herstellingen aan fietsen te doen, daarvoor werkt beweging.net samen met een sociale partner. Tijdens een infosessie wordt bovendien alles nog eens duidelijk uitgelegd en is er ruimschoots tijd voor vragen. Zo ben je perfect voorbereid wanneer je eerste fietsbieber langskomt. Die gelukzalige glimlach van een schavuit die met een coole fiets naar huis gaat, krijg je er gratis bovenop!

Info | www.fietsbieb.be

Deel deze pagina