Glasvezel is een haardunne vezel van zeer helder glas, waardoor licht gestuurd wordt om signalen betrouwbaar en snel over lange afstanden te vervoeren. De glasvezellijnen staan ter beschikking voor een open en neutraal ‘fiber to the home’.

Glasvezel, hebben wij dat wel nodig?

Absoluut! Wanneer we kijken naar ons intergebruik deze dagen, in vergelijking met pakweg 10 jaar geleden, merken we dat de vraag naar snel internet enorm is gestegen. Zonder er bij stil te staan maken we steeds meer gebruik van het internet (bijvoorbeeld videobellen, homebanking, streaming, bedienen van allerhande huishoudtoestellen, ...). De huidige koper- en coaxnetwerken zijn verouderd en worden dus (op termijn) vervangen door glasvezel.

Dat betekent dat alle internetaanbieders (providers) hun diensten over deze glasvezel mogen aanbieden. Wanneer dit glasvezelnetwerk in je straat wordt aangelegd, kan je ervoor kiezen om een eigen glasvezelaftakking in je woning binnen te halen. Een glasvezelnetwerk biedt ongelimiteerd, razendsnel en stralingsvrij (geen 5G) internet, telefonie en televisie.

Goede afspraken maken goede vrienden

In Hamme zetten de firma's Wyre en Fiberklaar zich samen in om de werken in synergie uit te voeren. Hiermee wil het lokaal bestuur zoveel mogelijk voorkomen dat het voet- en/of fietspad meermaals moet worden opgelegd. Meer info vind je op de website van Wyre en Fiberklaar:

Bij het meldpunt van Fiberklaar kan je terecht met vragen over de aanleg van het glasvezelnetwerk, de planning van de werken, problemen, schadegevallen ...

Info over de werken

Wanneer de bedrijven het open glasvezelnetwerk in jouw straat aanleggen, kan er lichte hinder zijn, maar dit wordt tot een minimum beperkt. Je wordt als inwoner van de werken op de hoogte gebracht via een bewonersbrief van deze bedrijven.

Deel deze pagina