Hoe warm is jouw huis?

Veel woningen verliezen nog te veel energie terwijl dit vaak met eenvoudige ingrepen kan aangepakt worden. We staan er vaak niet bij stil welke gevolgen dit kan hebben op het milieu en onze portemonnee. Gemiddeld laat een gezin jaarlijks een volledig maandloon aan energie verdwijnen door het dak, vloeren en ramen. Daar kan je iets aan doen!

Maar hoe maak je jouw woning nu energiezuinig en is het wel nodig? Het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de Provincie Oost-Vlaanderen duwt je uit de startblokken met de nieuwe online tool ‘mijn warm huis’.

Via deze gratis tool kom je te weten wat in jouw huis beter kan om geen energie verloren te laten gaan. Beantwoord enkele eenvoudige vragen, de tool doet de rest. Een eenvoudig en gepersonaliseerd stappenplan geeft per ingreep een overzicht van de geschatte investeringskost, de beschikbare premies en de jaarlijkse energie- en CO2-besparing.

Je kan zelf de verschillende mogelijkheden berekenen om je energiefactuur te laten dalen. De tool is zeer gebruiksvriendelijk en je kan het bovendien overal raadplegen, ook op jouw smartphone!

Zijn er toch bepaalde zaken die je niet goed begrijpt, dan is het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen beschikbaar om je vragen te beantwoorden.

De volgende stap?

Heb je na het lezen van jouw persoonlijk stappenplan interesse gekregen om aan de slag te gaan? Goed zo! Laat je eerst adviseren met het onafhankelijk renovatieadvies aan huis. Het renovatieadvies is een persoonlijk gesprek met een professioneel adviseur over hoe jouw renovatie op een duurzame manier kan gebeuren. Duurzaam, dat betekent comfortabel voor jou en goed voor je omgeving. De adviseur komt langs op jouw werf. Zo krijg je advies dat perfect op maat is.

Nieuwbouw? In een persoonlijk gesprek op kantoor te Gent overloopt een professioneel adviseur de duurzame mogelijkheden voor jouw nieuwbouwplannen. Je keert terug met een oplossing op maat en concrete antwoorden op je vragen.

Ook met korte vragen rond duurzaam bouwen en verbouwen kan je terecht bij het Steunpunt. Mail naar dubo@oost-vlaanderen.be of bel naar het nummer 09 267 78 07.

Het advies via het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de provincie Oost-Vlaanderen is gratis en onafhankelijk.

logo's Interreg Vlaanderen-Nederland, See2Do, Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen

Deel deze pagina