8
mei
2020

Het lokaal bestuur biedt elk Hams gezin de kans om 2 kippen aan te kopen tegen 8 euro per stel. De kippen zijn jonge leghennen van het ras Isa Brown. Met deze actie wil het lokaal bestuur de hoeveelheid GFT-afval van haar inwoners verminderen en de mensen kennis laten maken met kringlooptuinieren.

Je kan de kippen kopen vanaf 4 mei. Door de coronacrisis kan dat alleen via overschrijving op het rekeningnummer van de gemeente Hamme: BE80 0960 0028 6977, met als vermelding ‘kippenproject + e-mailadres’. Heb je geen e-mailadres geven hun telefoonnummer op in de mededeling. Hierna ontvang je een factuur per post waarop staat dat de betaling voldaan is. Het bedrag moet tegen uiterlijk 4 juni op bovenstaand rekeningnummer gestort worden.

We voorzien een afhaalmoment op zaterdag 13 juni aan de demoplaats composteren, Zwaarveld 56, 9220 Hamme (naast het gemeentemagazijn). We voorzien een afhaalmoment op zaterdag 13 juni aan de demoplaats composteren, Zwaarveld 56, 9220 Hamme (naast het gemeentemagazijn). Breng je factuur mee als betaalbewijs.

Verzorging

Niet elke tuin is geschikt voor kippen. Je moet een schuilhok voor ’s nachts voorzien en per kip heb je bij voorkeur 5 m² uitloopzone nodig. Hou er ook rekening mee dat je de kippen naast tuin- en keukenafval sowieso moet bijvoederen met een granenmengsel, en dat je ze natuurlijk ook regelmatig vers water moet geven.

Deel deze pagina