19
mrt
2018

Het gemeentebestuur organiseert voor de tweede maal een kippenproject. Van dinsdag 3 tot en met maandag 30 april kan je per gezin twee kippen van het ras Isa Brown bestellen aan de democratische prijs van vier euro per kip. Kippen zijn verzot op etensrestjes en onkruid. Ze kunnen je hoeveelheid tuin- en keukenafval dus flink verminderen. Bovendien bedanken ze je regelmatig met een eitje.

Let wel op, niet elke tuin is geschikt voor kippen. Je moet een schuilhok voor ’s nachts voorzien en per kip heb je bij voorkeur 5 m² uitloopzone nodig. Kippen scharrelen graag in de bodem en houden van een stof- en zonnebad op tijd en stond. Hou er ook rekening mee dat je de kippen naast tuin- en keukenafval sowieso moet bijvoederen met een granenmengsel, en dat je ze natuurlijk ook regelmatig vers water moet geven.

Je kan de kippen vanaf 3 april bestellen en betalen via de gemeentelijke webshop of, tijdens de openingsuren, aan de gemeentekassa van het gemeentehuis in Hamme-centrum en in het oud gemeentehuis van Moerzeke. Op zaterdag 5 mei kan je je kippen afhalen aan de demoplaats composteren en afvalarm tuinieren (Zwaarveld 56).

Deel deze pagina