OPGELET!  De premiebedragen van Mijn Verbouwpremie zakken gevoelig voor aanvragen vanaf 1 januari 2025.  Vraag dus tijdig je premie aan!
De percentages van de premies voor de laagste en middelste inkomenscategorieën zullen voor aanvragen in 2024 zakken van 50% naar 35% (voor de laagste inkomens) en van 35% naar 25% (voor de middelste inkomens). Reden temeer om de premie(s) tijdig aan te vragen (voor 31/12/2023) om nog in aanmerking te komen voor de hogere premiebedragen (50% premie voor de laagste inkomens en 35% premie voor de middelste inkomens).


Ben je van plan om werken uit te voeren aan jouw woning? Ga dan vooraf na voor welke werken je een premie kan aanvragen en wat de voorwaarden zijn. Zo kan je je werken optimaal spreiden en weet je aan welke technische vereisten bijvoorbeeld jouw dakisolatie moet voldoen om voor een premie in aanmerking te komen.

Eén online loket voor de aanvraag van premies van de Vlaamse overheid voor renovatie en energiebesparende investeringen. Mijn VerbouwPremie geldt voor woningen, appartementen en alle andere gebouwen in het Vlaamse Gewest.

Voorwaarden

Al wie investeert in een bestaande woning, appartement, appartementsgebouw of een niet-woongebouw (bijvoorbeeld een bedrijfspand of kantoorgebouw), zal afhankelijk van de doelgroep waartoe hij of zij behoort financiële steun kunnen aanvragen voor investeringen in energie-efficiëntie (zoals dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, hoogrendementsglas, zonneboiler, warmtepomp, warmtepompboiler en gascondensatieketel) en investeringen in woningkwaliteit (elektriciteit en sanitair, binnenrenovatie, ramen en deuren).

Meer info over doelgroepen en inkomenscategorieën op MijnVerbouwpremie.be.

Welke werken?

Er zijn verschillende categorieën van werken die in aanmerking komen voor Mijn VerbouwPremie:

Procedure

Je kan MijnVerbouwpremie enkel aanvragen via  het online loket.

Ben je hiermee onvoldoende vertrouwd? Dan kan je terecht bij het Woon- en Energieloket Hamme. Gelieve vooraf een afspraak te maken op het nummer 052 47 56 22. Om een aanvraag in te dienen moet je je aanmelden met uw burgerprofiel (it's me of met e-ID) en heb je volgende documenten nodig:

  • EAN code van de electriciteit;
  • facturen en offertes;
  • attest(en) van de aannemer;
  • eventuele keuringsattesten (electriciteit en condensatieketel);
  • e-label (condensatieketel);
  • foto's (ramen).

Digitale stukken kan je doormailen naar huisvesting@hamme.be met vermelding van jouw naam en tijdstip van jouw afspraak. Opgelet, omwillle van veiligheidsredenen lezen wij geen USB-sticks of gelijkaardige dragers uit op onze computers!

Meebrengen

Ga na welke bijlagen u moet opladen in een premieaanvraag in het overzicht van documenten.

Bedrag

Benieuwd welke premies je kan aanvragen en op welk premiebedrag jij recht hebt? Raadpleeg de simulator van Mijn VerbouwPremie.

Deel deze pagina