Bij slim renoveren komt heel wat kijken. Welke werken moet ik uitvoeren? Kies ik voor zonnepanelen of voor een warmtepomp? Hoe bereik ik de juiste aannemers? Wat zijn nu correcte prijzen? Welke premies kan ik krijgen? Heb ik misschien recht op een verbouwlening?

De renovatiecoaches van energiehuis BEA zoeken samen met jou een antwoord op al je vragen.

Renovatieadvies op 2 manieren

Advies aan huis

Wil je graag renovatieadvies aan huis? Dat kan! De gemeente werkt hiervoor samen met de provincie. Een professioneel adviseur komt bij je thuis of op je werf en zoekt samen met jou uit hoe je duurzaam kan renoveren. Nadat je jouw aanvraag hebt ingediend, belt een deskundige je op om een afspraak te maken.

Woon- en energieloket

In de gemeente sluit een renovatiecoach van Energiehuis BEA 2 halve dagen per maand aan bij het woon- en energieloket van je gemeente. Voor Hamme kan je op de 2de en laatste maandagvoormiddag terecht.
 
Een afspraak maken kan uitsluitend via het Woon- en energieloket op het nummer 052 47 56 22.
 

Ga zelf aan de slag met dit stappenplan om slim te renoveren.

1. Bepaal je prioriteiten

Voor de meeste mensen is renoveren een uitdaging. Er zijn zoveel vragen te beantwoorden en velen weten niet waar te beginnen. De renovatiecoaches aan huis of in het woon- en energieloket bieden je een onafhankelijk antwoord op je vraag. Daarnaast stellen ze een stappenplan op maat op, met alle prioritaire maatregelen om je woning energiezuinig te maken.

2. Stel je budget samen

Prioriteiten vastleggen en je budget samenstellen gaan hand in hand. Vaak heb je bij aanvang niet alle middelen om de volledige renovatie te doen. Heb je gesproken met de bank en kom je er niet helemaal uit welke werken je op andere laat voorgaan? Of wil je weten of je recht hebt op de verbouwlening? Het woon-en energieloket helpt je op weg.

3. Vergelijk offertes

Heb je zoveel offertes dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Weet je niet hoe ze te interpreteren of welke werken ze juist omvatten? Twijfel je eraan dat de prijzen correct zijn? Het Woon- en Energieloket ondersteunt je hierbij.

4. Vraag premie(s) aan

Er bestaan verschillende tegemoetkomingen die je kan aanvragen wanneer je bepaalde renovatiewerken uitvoert. De verbouwpremies kunnen in 1 online loket aangevraagd worden, maar het is niet altijd makkelijk om daar je weg in te vinden. De adviseurs van het Woon- en Energieloket helpen je om je aanvraag in te dienen.

Te veel rompslomp? Laat je inspireren door het groepsaanbod renovatie. Dat is ...

  • gratis en vrijblijvende expertise door renovatie-adviseurs van Energent
  • een scherpe én kwalitatieve offerte via vooraf geselecteerde partner-aannemers
  • algemeen energie-advies bij jou thuis door een onafhankelijke expert
  • nauwgezette begeleiding van offerte, uitvoering én premie-aanvraag
  • een fikse besparing op je energiefactuur

Doe je ook mee? Reeds meer dan 3.000 andere deelnemers uit 31 gemeenten in Oost-Vlaanderen gingen je voor! Schrijf je vrijblijvend in.

Deel deze pagina