De Thuisbouwer

De sociale huisvestingsmaatschappij 'De Thuisbouwer' verhuurt studio's, woningen en appartementen aan personen met een bescheiden inkomen. De keuzemogelijkheden zijn afhankelijk van jouw gezinssamenstelling en/of jouw fysieke toestand.

Wachtlijst

Na jouw inschrijving kom je op een wachtlijst. Afhankelijk van jouw situatie en het aantal beschikbare woningen kan de wachttijd sterk variëren. Informeer je hierover bij jouw sociale huisvestingsmaatschappij. Je mag je wel bij verschillende sociale verhuurinstanties inschrijven.

Toewijzing

De toewijzing van een woning gebeurt altijd op basis van de datum van inschrijving, maar in sommige gevallen gelden bepaalde voorrangsregels.

Bedrag 

De Vlaamse overheid bepaalt de huurprijs van een sociale huurwoning. Huurder en sociale verhuurder kunnen daar niet van afwijken. De huurprijs wordt berekend op basis van:

  • het inkomen
  • de waarde van de woning
  • de gezinsgrootte

De prijs moet betaalbaar zijn en is nooit hoger dan de prijs van een vergelijkbare woning op de private huurmarkt. Huurders die geen of amper een inkomen hebben betalen de minimale huurprijs.

Het sociaal verhuurkantoor

Het sociaal verhuurkantoor van De Thuisbouwer huurt privéwoningen en verhuurt ze door aan mensen in huisvestingsmoeilijkheden.

Wachtlijst

Na jouw inschrijving kom je op een wachtlijst. Afhankelijk van jouw situatie en het aantal beschikbare woningen kan de wachttijd sterk variëren. Informeer je hierover bij jouw sociaal verhuurkantoor. Je mag je wel bij verschillende kantoren inschrijven.

Toewijzing

De toewijzing gebeurt op basis van een puntensysteem waarbij diegene met het hoogste aantal punten de woning mag huren.

Bedrag

Het sociaal verhuurkantoor probeert de woningen aan relatief lage huurprijzen te verhuren. De Vlaamse huursubsidie kan de huurprijs drukken.

Deel deze pagina