Verspreid over de gemeente staan textielcontainers van een zestal door de OVAM erkende textielinzamelaars. Daarin kan je je nog bruikbare en niet-verontreinigde kledij, schoenen (per paar), handtassen, lederwaren, huishoudtextiel en beddengoed kwijt. Herbruikbaar textiel dat je in een textielcontainer achterlaat, gaat naar winkels voor tweedehandskledij of (wordt verkocht voor) humanitaire doelen.

Gebruik van de textielcontainers

  • Stop het textiel in een gesloten zak, zo wordt het niet nat of vuil
  • Laat geen afval op of rond de containers

Zelf textielcontainers plaatsen

Om textielcontainers te mogen plaatsen op het grondgebied van de gemeente Hamme moet je niet alleen een door OVAM erkende textielinzamelaar zijn, maar moet je ook een overeenkomst afsluiten met het lokaal bestuur. Dit geldt ook voor containers op privéterrein!

Momenteel zijn er al veel textielcontainers aanwezig op het grondgebied van de gemeente. Bovendien kunnen onze inwoners hun oud textiel ook naar het recyclagepark brengen of meegeven met de periodieke ophaling aan huis.

Om een overdaad aan containers in het straatbeeld te vermijden sluit de gemeente momenteel geen nieuwe textielovereenkomsten af met inzamelaars.

Deel deze pagina