Wegwerpbekers, blikjes en petflesjes op events behoren tot het verleden. De overheid verplicht organisatoren om herbruikbare bekers te gebruiken of te bewijzen dat 95% van de eenmalige drankverpakkingen gescheiden wordt ingezameld en gerecycleerd. Dat aantonen is niet evident. Daarom kocht Verko 50.000 herbruikbare bekers die je via een extern serviceplatform gratis kan ontlenen. Op die manier maak je je event afvalarm, zoals de wet het voorschrijft. In het aanbod zitten verschillende type bekers, onder andere voor frisdrank, bier, wijn en bubbels. Santé! Samen drinken we lekker duurzaam!

Voorwaarden

Wie kan gebruik maken van de herbruikbare bekers?

  • Alle organisatoren van events die plaatsvinden in de gemeente Hamme

Hoe reinig je de bekers?

  • Het is niet toegestaan om tijdens het event herbruikbare bekers af te wassen met borstels, omdat er dan krassen op komen en de voedselveiligheid in het gedrang komt. Afwassen met een zachte doek mag wel. Organiseer je een event met erg veel bezoekers of kriebelt het om toch zelf af te wassen? Dan kan je ook een mobiele wasinstallatie huren.

Procedure

  • Dien je aanvraag minimum 2 weken op voorhand in via het online bestelplatform.
  • Je ontleent altijd minimum 500, 225 of 100 stuks, afhankelijk van de soort bekers. Ze worden geleverd in verzegelde boxen. Is het zegel doorbroken, dan betaal je de reiniging van alle bekers in de box. Ook als je een mobiele wasinstallatie huurt, moet je de schoonmaakkosten betalen.
  • Heb je geen idee hoeveel bekers je nodig hebt? Het platform bevat een tool die je helpt met de berekening. Een mederwerker kijkt je bestelling na. Geef je toch een onrealistisch aantal in, dan contacteert hij/zij jou telefonisch.
  • Nadat je je bestelling hebt ingegeven, ontvang je een voorschotfactuur voor 60% van het volledige bedrag. Je bekers zijn definitief gereserveerd van zodra dit voorschot betaald is.
  • Mobiele wasinstallatie nodig? Wees er dan tijdig bij want er is slechts 1 kleine en 1 grote installatie voorradig. Bestellen kan door het reservatieformulier in te vullen en door te sturen naar info@wakecup.be.

Bedrag

Je betaalt geen huurprijs voor de bekers. Wel zijn er kosten voor administratie, transport en reiniging achteraf. Ook verloren en kapotte bekers moet je compenseren.

Voor 72 euro (transport + administratie) levert Durafest de bekers op je event en halen ze de bekers terug op. Je kan het gewenste tijdstip aanduiden in het online bestelplatform.  

Voor 47 euro (enkel administratie) kan je de bekers zelf afhalen en terugbrengen bij MAAAT, Wijngaardveld 22, 9300 Aalst. Dit kan enkel tijdens de kantooruren van maandag t.e.m. vrijdag tussen 8.30 u. en 16.00 u. en op afspraak via 09/251 55 57 of hello@goodless.be.

Voor niet-teruggebrachte of kapotte bekers betaal je per stuk 1 of 2 euro waarborg. Daarom vraag je best statiegeld aan je festivalgangers. Zo voorkom je dat mensen bij jou bekers inzamelen om ze mee te nemen naar een event waar ze wel statiegeld moeten betalen.

Deel deze pagina