Inschrijven nieuwsbrief  >

Deze N446 is wellicht beter bekend onder de straatnamen Belselebaan, Abdij van Roosenberglaan, Durmebrug, Heirbaan en Zogsebaan. De 3 gemeentes, Aquafin en het Agentschap Wegen en Verkeer investeren hier samen in 7,5 km nieuwe gewestweg. Hierdoor maken we van de N446 een veiliger weg voor alle weggebruikers. De belangrijkste vernieuwing is de aanleg van veilige fietspaden.

Gescheiden fietspaden langs het hele traject

De N446 wordt volledig in een nieuw kleedje gestoken: een nieuwe riolering, nieuwe rijweg, fietspaden, voetpaden en groen. Vooral voor de fietsers zal het toekomst een stuk veiliger en aangenamer worden. In de zones met een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur komen er verhoogde fietspaden met daarnaast ook nieuwe voetpaden. In de zones waar 70 kilometer per uur mag gereden worden, komen er fietspaden die met een groenzone van de weg gescheiden worden. 

Fasering

De werken aan de N446 worden aangepakt in 5 fases. Daarbij wordt er gestart ter hoogte van de rotonde aan de Zogsebaan in Dendermonde. Van daar schuiven de werken verder op richting Waasmunster. Alle informatie m.b.t. de fasering kan je nalezen op www.wegenenverkeer.be/hamme

Beperkte hinder januari 2021

Het bouwrijp maken van de werfzone kan uitgevoerd worden zonder veel hinder voor het verkeer. De weg kan op bepaalde momenten wel kort ingenomen worden omdat er bijvoorbeeld bomen gerooid worden. Vanzelfsprekend plaatst de aannemer op dat moment de nodige wegsignalisatie. 

Werken met grote hinder vanaf maart 2021

Vanaf maart 2021 gaan de nutswerken van start. Ook zij zullen de werken in 5 grote fases aanpakken en starten met werken in de zone van de rotonde aan de Zogsebaan tot de Bookmolenstraat. Tijdens deze werken zal er eenrichtingsverkeer gelden in de richting van Dendermonde. Fietsverkeer blijft mogelijk in beide richtingen. In de zomer van 2021 starten in dezelfde zone dan de weg- en rioleringswerken.

Blijf je graag op de hoogte van de werken?

Alle informatie m.b.t. fasering, welke werken worden uitgevoerd, omleidingen, mogelijke hinder, ... kan je raadplegen via www.wegenenverkeer.be/hamme. Wens je op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op de werf, abonneer je dan op de nieuwsbrief van Agentschap Wegen en Verkeer.

Deel deze pagina