Inschrijven nieuwsbrief  >

Deze N446 is wellicht beter bekend onder de straatnamen Belselebaan, Abdij van Roosenberglaan, Durmebrug, Heirbaan en Zogsebaan. De 3 gemeentes, Aquafin en het Agentschap Wegen en Verkeer investeren hier samen in 7,5 km nieuwe gewestweg. Hierdoor maken we van de N446 een veiliger weg voor alle weggebruikers. De belangrijkste vernieuwing is de aanleg van veilige fietspaden.

Gescheiden fietspaden langs het hele traject

De N446 wordt volledig in een nieuw kleedje gestoken: een nieuwe riolering, nieuwe rijweg, fietspaden, voetpaden en groen. Vooral voor de fietsers zal het toekomst een stuk veiliger en aangenamer worden. In de zones met een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur komen er verhoogde fietspaden met daarnaast ook nieuwe voetpaden. In de zones waar 70 kilometer per uur mag gereden worden, komen er fietspaden die met een groenzone van de weg gescheiden worden. 

Fasering

De werken aan de N446 worden aangepakt in 5 fases. Daarbij wordt er gestart ter hoogte van de rotonde aan de Zogsebaan in Dendermonde. Van daar schuiven de werken verder op richting Waasmunster. Alle informatie m.b.t. de fasering kan je nalezen op www.wegenenverkeer.be/hamme.

Start fase 1 nutswerken

Op maandag 26 april beginnen de nutsmaatschappijen met het vernieuwen van de leidingen voor water, gas, elektriciteit en telecommunicatie langs de Zogsebaan en de Heirbaan (N446). Daarbij werken ze van de rotonde aan de Zogsebaan in Dendermonde tot Zogge in Hamme. Het verkeer wordt tijdens deze werken deels omgeleid. De nutswerken starten op de rijrichting Hamme (fase 1a). Daarna volgt de rijrichting Dendermonde (fase 1b).

Omleiding tijdens de nutswerken

Voor fietsers is tijdens deze fase een omleiding voorzien, dit in beide richtingen (Prindelstraat, Boteraard, Boschmansstraatje, Zogge).
Het gemotoriseerd verkeer kan in beide richtingen beurteling langs de werf passeren. Het verkeer wordt er geregeld met tijdelijke verkeerslichten.
Doorgaand verkeer volgt een omleiding via de N470 en de E17. 

Om sluipverkeer tegen te gaan zullen er in Dendermonde tijdelijk enkele straten geknipt worden. Mogelijks komen er in Hamme gelijkaardige maatregelen.

Blijf je graag op de hoogte van de werken?

Alle informatie m.b.t. fasering, welke werken worden uitgevoerd, omleidingen, mogelijke hinder, ... kan je raadplegen via www.wegenenverkeer.be/hamme. Wens je op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op de werf, abonneer je dan op de nieuwsbrief van Agentschap Wegen en Verkeer.

Deel deze pagina