Met Toernavies geeft de gemeente Hamse jongeren met een passie voor skaten een stukje publieke ruimte dat ze naar eigen inzicht en goeddunken mogen inrichten. Centraal ligt een skatetoestel dat ze zelf hebben opgebouwd. De opbouw en inrichting werd volledig gerealiseerd door jongeren onder begeleiding van een professionele ontwerper en bouwer van skatetoestellen.

Op deze manier krijgen jongeren de kans om mee te bouwen aan een betere gemeente. Door hen actief te betrekken in het beter maken van een stukje van hun gemeente spreken we hun engagement en burgerzin aan wat zich later kan vertalen in actieve burgerzin en bijgevolg een betere perceptie van jongeren die samenkomen op 'hangplekken'. Dit wordt nog sterker als dit gebeurt in samenwerking met andere inwoners.

Nog tot en met 22/09/19 is iedere skater welkom op het skateterrein op vrijetijdsite Kaaiplein. Daarna zal alles veilig opgeborgen worden tot de volgende zomer wanneer Toernavies opnieuw ergens op het grondgebied van Hamme zal neerstrijken!

Tijdens Toernavies zullen er verschillende leuke activiteiten en workshops plaatsvinden op het tijdelijk skatepark. Kijk snel op www.facebook.com/toernavies voor de laatste weetjes en updates!

project met steun van de Koning Boudewijn Stichting en in samenwerking met vzw Habbekrats.

Deel deze pagina