Het lokaal bestuur Hamme koos, na vele jaren van losse ramps die verouderd en niet meer veilig waren, om te investeren in een duurzaam skatepark uit beton. In afwachting van dit skatepark werd in mei 2019 de werkgroep ‘Toernavies’ in het leven geroepen. De jongeren die zich tot deze groep aangesloten hebben, werkten mee aan een pop-up skatepark en gaven het toekomstige skatepark vorm. 

Nadat het ontwerp werd voorgelegd aan de kinderraad, de tienerwerking en de jeugdraad en na enkele bevragingsrondes in samenwerking met Public Partners (de aannemer van het project), werd een definitief plan goedgekeurd.

Op maandag 16 januari 2023 starten de werken aan het nieuwe skatepark ter hoogte van jeugdcentrum Den Appel. Op de Facebookpagina en de Instagrampagina van Team jeugd kan je elke maandag updates over de vordering van de werken terugvinden. Het concrete moment van ingebruikname van het skatepark kan nog niet meegedeeld worden, dat is afhankelijk van hoe snel de werken zullen gaan. We mikken hier op eind maart, begin april. We voorzien de feestelijke opening alvast in de tweede week van de paasvakantie, op woensdag 12 april 2023. 

Ontwerp skatepark Hamme

Ontwerp skatepark Hamme met de plaats van de toestellen

Deel deze pagina